More

  Uit Nu! • Crash Drive 2 van M2H laat iedereen tegen elkaar spelen zonder aanzien des platforms

  Onlangs kwam Crash Drive 2 uit voor een hele verzameling platformen (iOSAndroidSteam en web) en al deze devices kunnen tegelijkertijd tegen elkaar spelen. Wel verfrissend in deze tijd van segregatie (PlayStation vs Xbox) of turn based crossplatform multiplayer (Wordfeud etc). Matt Hergaarden van ontwikkelaar M2H: “Dat was nou niet bepaald een technische uitdaging omdat we hier juist in gespecialiseerd zijn.”

  Broer Mike ontwikkelde namelijk voor Photon de technologie (Photon Unity Networking Cloud) die cross platform gamen in Unity mogelijk maakt. Dat was dus niet het grootste struikelblok voor het development van Crash Drive 2, de opvolger van de succesvolle Crash Drive 3D. Dat was hun andere succesvolle game, de Eerste Wereldoorlogshooter Verdun die niet zo lang geleden het groene licht kreeg van de Steam community. “We wilden het werk aan Verdun niet op een lager pitje zetten”, zegt Hergaarden, “Dus we hebben de hulp van verschillende mensen ingeroepen om deze game op tijd op te leveren. Het leeuwendeel van het werk is gedaan door de jonge studio Ragesquid, pas tegen launch hebben we alles weer overgenomen.”

  De nauwe samenwerking met Nederlandse developers (in dit geval geluid en muziek van Bart Delissen, logo en GUI design van Berend van Gorkom en publishing/marketing door Spil Games) is onderdeel van de nieuwe strategie van M2H. Hergaarden: “Ons plan is twee of drie games tegelijkertijd te laten ontwikkelen met behulp van freelancers. Wij bedenken de concepten en anderen werken die uit, terwijl wij supervisie hebben over het eindproduct.” Na de klik bewegend beeld van Crash Drive 2.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=G-E40-W6WEE’]

  Crash Drive is eigen IP van M2H en net als het eerste deel (meer dan 5 miljoen downloads op mobiel en ruim 25 miljoen speelbeurten op het web) tekende Spil Games voor de publishing taken. Voor de later geplande releases op Mac App Store en andere standalone platformen doet M2H het uitgeven zelf.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img