More

  Nieuws • Intrigerende Oculus-test voor nieuwe game van Cargo Commander-maker Daniël Ernst

  Ken je Cargo Commander nog? Eén van de leukste games van vorig jaar, die net niet de genomineerden-lijstjes haalde van de Dutch Game Awards juryleden, over een eenzame spacetrucker met heimwee. Ja die game is inmiddels ook uit voor de MacStore en doet het heel behoorlijk, met een nummer 1 positie in Duitsland, Frankrijk en Japan. Ontwikkelaar Serious Brew is een tweemansbedrijfje waarvan één deel nu even in het buitenland vertoeft. En wat doet het andere deel dan? Een game bouwen natuurlijk!

  Daniël Ernst is het in Nederland achtergebleven deel van Serious Brew. Hij is al geruime tijd bezig met de game The Pigeon Man, waar hij nog niets over wil vertellen behalve dat het een groot Oculus project is: “Het wordt een illustratieve game waar je niet misselijk van wordt, ik beloof het.” Het Gamefonds ondersteunt The Pigeon Man financieel. Als onderdeel van het development heeft Ernst een Art test gedaan voor de Oculus Rift en die vrijgegeven voor al die gelukkige Rift-bezitters. Download hier de Windows-, Mac– en Linux-versies (of bekijk de webversie jij niet Rift-bezitter).

  Blocked In (The Tetris Apocalypse) is een non-interactieve demo waarin je in een kamertje de Tetris Apocalypse afwacht die zich buiten voltrekt. De blokken vallen langzaam maar onontkoombaar terwijl op de achtergrond Tetris‘ beroemde liedje Korobejniki speelt. Even onheilspellend als rustgevend. Blocked In staat volgens Ernst helemaal los van The Pigeon Man. In de komende maanden daar meer over. Na de klik bewegend beeld van Blocked In.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=6ia8GC4ZL1Y’]

  Muziek is van Misha Velthuis en audio door Rutger Muller.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img