More

  Nieuws • “Mac App Store zwak verkoopkanaal, features helpen niets”

  De Mac App Store is een zwak verkoopkanaal waar zelfs een feature he-le-maal niets helpt. Er is moeilijk een andere conclusie te trekken op basis van de gegevens zoals we die ontvingen van Lukas Hoenderdos.

  Hoenderdos, u kent hem nog wel, de maker van An Alien with a Magnet die zijn (slechte) ervaringen deelde in een extreem populaire post op deze site. Ook vandaag is het nieuws wederom niet vrolijk voor Hoenderdos zelf, maar wederom zeer interessant voor de development community.

  Eind vorige week gebeurde dit:

  aawam1

  Hoenderdos en co brachten de game eerst naar iOS, Android en Windows8 (touch) en nu dus naar de Mac. Via de Mac App Store. Daar beloonde Apple de game met een flinke feature, tussen Bioshock Infinite, XCOM EU en Borderlands 2.

  Het resultaat?

  • vrijdag    20 units
  • zaterdag 22 units
  • zondag   25 units

  Hoenderdos in een reactie hierop: “Het zijn bedroevende getallen voor zo’n grote feature. We staan met deze aantallen in de US op positie #2 (!) in de Games –> Kids category en #54 Games Overal. Het blijft gissen, maar als je met zo weinig sales zo hoog komt, lijkt het er op dat de betalende Mac-gamers massaal naar Steam zijn gevlucht.”

  Een positieve noot is er ook: “Aan de andere kant zijn we toch nog een beetje blij want $100-$125 per dag is nog altijd stukken meer dan de $16 uit het verleden.”

  An Alien with a Magnet is sinds een week in de Mac App Store verkrijgbaar voor $4.99.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img