More

  Nieuws • Nederlandse developer Yoeri Staal wint indie award op Casual Connect in Oekraïne

  De game is dan nog niet uit, maar de eerste award is alvast binnen. Het overkwam Yoeri Staal vorige week tijdens Casual Connect in Kiev. Zijn game A Knight to Remember werd door collega’s gekozen als één van de beste vijf indie games in de competitie. De 26 jarige Kwadijker krijgt met de prijs erkenning voor zijn eerste jaar als gamedeveloper. “Ik heb Kunstmatige Intelligentie gestudeerd aan de VU in Amsterdam”, zegt Staal. “Terwijl ik bezig was met mijn eindscriptie ben ik daarnaast games gaan bouwen. Mijn eerste game, Flooded Village, werd goed opgepikt en dat stimuleerde me verder te gaan.”

  Inmiddels heeft Staal een aardig portfolio van gratis te spelen games op ondermeer Newgrounds. Check bijvoorbeeld Flooded Village, Cloud Wars en Steamy Balls. Staal heeft een eigen bedrijfje, StaalMedia, waar hij de enige werknemer is. Hij werkt op afstand samen met artists en developers uit alle delen van de wereld. De Amsterdam-editie van Casual Connect, 11 – 13 februari 2014, kent ook een indie games competitie. Geef je game hier op.

  Staal: “A Knight To Remember is een memory-vechtspel. Je speelt in principe memory, je kunt de statistieken en krachten van je karakter bekijken en upgraden en daarnaast ga je in het spel ook gevechten aan.” Verwachte release is deze maand.

  Knight to remember

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img