More

  AWARDS • Bonus Nominatie Control Industry Award: Toki Tori 2 van Two Tribes

  Bonus? Waarom een bonus nominatie? Omdat het kiezen van de beste games van Nederland van het afgelopen jaar een lastig klusje is. Een leuk klusje, zeker! Maar wel lastig. Zo ontstaan er geregeld discussies over grote en kleine dingen die bepaalde games goed of juist slecht doen.

  In eerste instantie schoven we Toki Tori 2 van Two Tribes terzijde vanwege een (te) hoge moeilijkheidsgraad. De game geeft heel snel de teugels in handen van de gamer en dat kan leiden tot frustratie bij ongeduldige spelers. Maar de afwijzing begon te knagen. Was de game écht zo moeilijk? We speelden Toki Tori 2 opnieuw. Helemaal vanaf het begin, met extra aandacht. En we werden opnieuw gegrepen door de cleane strakke look van het spel. De heldere kleuren en klare lijnen geven het een fris uiterlijk. Toki Tori zelf is schattiger dan ooit en doordat hij nu direct te besturen is, groeit er meer een band met het gele kuiken dan voorheen.

  En de puzzels? Ja er zitten lastige puzzels tussen. Maar de frustratie zit ‘m soms meer in de uitvoering dan de oplossing. Je weet wat je moet doen, maar het ontbreekt aan de juiste timing. Toch wegen die momenten niet op tegen het ongebreidelde plezier dat het spelen van Toki Tori 2 met zich meebrengt. En wie echt investeert in de game en meester wordt over de simpele acties (fluiten en stampen) en de vele implicaties daarvan, ontdekt een extra wereld verscholen achter, boven en onder de gewone wereld. Kortom, als bonus, Toki Tori 2.

  Wil je ook stemmen voor de Control Industry Award? Meld je dan hier aan voor de Nieuwsbrief en ontvang deze vrijdag een stemformulier.

  (Ben je al abo van de nieuwsbrief? Dan komt het stemformulier gewoon bij de volgende Borrelpraat)

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=0da275MSb24′]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img