More

  Nieuws • Live gamesmuziek tijdens museumnacht — wereldprimeur met adaptief orkest

  Op zaterdag 2 november aanstaande voert het Gelders Orkest drie composities uit, speciaal voor de museumnacht geschreven of gearrangeerd. Zo wordt een orkestraal arrangement van Toki Tori 2 (SonicPicnic) ten doop gehouden, speelt het orkest muziek van Joris de Man uit Killzone 3 en brengt zij voor het eerst live een interactief muziekstuk ten gehore bij een computerspel — geschreven door GreenCouch.

  De oplossing die bedacht is voor live adaptieve gamesmuziek — overigens een wereldprimeur — past geheel in deze tijd. Op 55 tablets krijgen de musici de non-lineaire partituur voorgeschoteld. Deze muziek is dus geheel afhankelijk van het verloop van het spel. Is iemand aan het winnen, dan spelen zij ‘overwinningsmuziek’ en doet de gamer het niet zo goed of dreigt deze te verliezen, dan horen wij ‘spannende muziek’ welke uiteindelijk kan leiden tot een typisch stukje ‘defeat’. De musici weten pas vier maten van tevoren wat ze  moeten spelen.

  In het kader van het 100 jarig bestaan van auteursrechtenorganisatie Buma Stemra werkt het Muziekinstituut MultiMedia samen met EYE en het Gelders Orkest om de museumnacht in EYE tot “een bijzonder multimediaal spektakel te maken”.

  EYE LOVE MUSIC vindt zaterdag 2 November plaats in het EYE Amsterdam.
  Kaarten à € 17,95 zijn te koop via:
  http://museumnachtamsterdam.nl

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img