More

  Nieuws • Saxion studenten bouwen activiteitengames voor kinderen in bijzonder onderwijs

  Op 4 november presenteren 70 studenten van de opleiding Game technology & creation van de Saxion hogeschool zeven vaardigheidsgames voor kinderen in het bijzonder onderwijs. Ze hebben dan acht weken de tijd gehad met een speelbare game op de proppen te komen die aansluit bij de wensen van de doelgroep en de opdrachtgever: het game-, sport- en healthcentrum FUN-IE-FIT in Almelo, een ‘gedigitaliseerde speelruimte’ die in mei de deuren opende en waar voor alle soorten kinderen digitale en virtuele avonturen zijn te beleven. FUN-IE-FIT is een initiatief van De Klup Twente, een stichting die zich inzet voor participatiemogelijkheden van mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking.

  De zeven teams werken momenteel aan ideeën die al door de stichting als kansrijk zijn beoordeeld en begin oktober door groepen kinderen zijn getest – doel is de echt bruikbare games daadwerkelijk te gebruiken in het healthcentrum. Er zijn zeven thema’s geselecteerd, waaromheen spellen zijn bedacht. Het thema ‘gezond leven’ zit bijvoorbeeld verwerkt in een vliegspel waarbij het vliegtuigje met Kinect door de speler wordt aangestuurd. De opdracht is gezond voedsel op te pikken: dus geen blikjes frisdrank maar wel appels.

  Een themaspel rond ‘sociale vaardigheden’ gaat om keuzes maken. Bij veel leerlingen vormen sociale vaardigheden een probleem – ze vinden het bijvoorbeeld lastig ‘nee’ te zeggen. Het centrale idee hierachter is dat spelen helpt bij de ontwikkeling van sociaal-emotionele vaardigheden. Je vindt een portemonnee, houd je die zelf of ga je ermee naar de politie?

  Daarnaast is er een speciaal thema voor spastische rolstoel gebruikers. Zij kunnen met hulp van een Oculus Rift-bril “echt” racen en trainen door te bewegen hun spiercontrole & flexibiliteit.

  Elk spel rapporteert de vorderingen per speler aan de betrokken begeleiders, docenten en scholen.

  De publiekspresentatie van de projecten heeft plaats op maandag 4 november vanaf half 1 bij FUN-IE-FIT, Berlagelaan 2 in Almelo. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Saxion-docent Patrick Huitema (06-10536806).

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=sWM4JZFDcl0′]

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=M-JeZPDp7Ck’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img