More

  Nieuws • Little Chicken bouwt Cinekid FilmSpel: een applied game over film maken

  Kinderen en animatiefilms gaan bijzonder goed samen, weet iedereen die weleens een kind van dichtbij heeft gezien. Maar hoe ze nou gemaakt worden (films bedoel ik), daar staan die kinderen nauwelijks bij stil. In opdracht van Cinekid bouwde de Amsterdamse studio Little Chicken daarom FilmSpel, dat kinderen vanaf zes jaar spelenderwijs leert hoe een animatiefilm nou tot stand komt.

  Dat gebeurt stap voor stap, waarbij kinderen volgens de makers ‘op intuïtieve wijze complexe animatietechnieken’ leren kennen, en uitleg krijgen over zaken als storytelling, creativiteit en technieken als stop-motion animatie.

  Filmspel is ontwikkeld als ‘cultureel lesmiddel’ voor het basisonderwijs, maar is voor iedereen (online) te spelen na betaling van een paar euro toegangskosten. De educatieve kant staat voorop: kinderen navigeren door het spel met behulp van opdrachten en spelen bij een goede uitvoering nieuwe onderdelen vrij. Uiteindelijk is het mogelijk een eigen verhaal te verzinnen en met alle geleerde technieken om te toveren tot een eigen korte film.

  Meer informatie (en een gratis demo) vind je op www.filmspel.nl. De (eenmalige) toegangsprijs is vanwege het Cinekid Festival tot en met vrijdag 25 oktober verlaagd tot 2,95, daarna kun je vanaf elke computer inloggen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img