More

  Uit Nu! • Dark Matter van InterWave Studios: na mislukte Kickstarter, nu toch een release

  Om alvast een beetje in de stemming te komen voor Halloween, kun je vanaf nu Dark Matter downloaden via Steam en GOG. De game is een 2.5D survival horror platformer met tactische gameplay-elementen, waarin je het opneemt tegen een groep buitenaardse wezens in de ruimte.

  Dark Matter is ontwikkeld door InterWave Studios, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor Nuclear Dawn en daarmee de Dutch Game Award voor Best Original Game Design 2012 in de wacht sleepte. Na een mislukte Kickstarter-campagne lukte het InterWave — mede dankzij een partnership met uitgever Iceberg Interactive — de game alsnog af te maken, zij het met minder content dan oorspronkelijk gepland.

  Qua genre hebben Nuclear Dawn en Dark Matter weinig gemeen, maar de achterliggende gedachten delen ze wel: het draait om de juiste keuzes maken, omdat je leven op het spel staat. Dark Matter zoekt niet de diepte op zoals Nuclear Dawn, maar daar krijg je wel een ‘Metroidvania’-achtig spel voor terug. Dat genre staat bekend om z’n verkennende gameplay en spannende omgevingen.

  Dark Matter is precies dat: het bevat veel donkere omgevingen waarin verkennen centraal staat. In de game onderzoek je namelijk een ogenschijnlijk verlaten ruimteschip dat eigenlijk vol zit met buitenaards gespuis. Als speler ga je op zoek naar broodnodige spullen om je arsenaal mee uit te breiden, terwijl je ondertussen je vijanden leert kennen en je speelstijl aanpast op hun aanvallen. Erik Schreuder, de publisher van de game, vindt een release vlak voor Halloween hét moment om de game uit te brengen, zodat ‘iedereen lekker mee kan griezelen deze maand’.

  Dark Matter is nu uit voor pc, Mac en Linux.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=suf6__b4d2s’]

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img