More

  Nieuws • Abbey Games vergroot spelopties in Reus en start aan nieuwe game (plus: video van 8-bit Reus)

  Via een patch heeft Abbey Games diverse spelopties toegevoegd aan zijn hit-game Reus. En voor het eerst kijkt de studio ook serieus naar het volgende project.

  De nieuwe patch voor Reus voegt een hoop nieuwe gameplaymogelijkheden toe aan het spel. Mocht je willen spelen op een grotere of kleinere planeet, dan kun je vanaf nu de planeetgrootte aanpassen. Daarnaast is er de optie om Reus sneller of juist meer relaxed te spelen. Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken, dan versnel je de reuzen of hun cooldowns, verhoog je de bonussen van de transmutaties of maak je de reuzen onsterfelijk.

  “Sinds de release van Reus, willen we al extra game modes aan het spel toevoegen”, zegt Manuel Kerssemakers, medeoprichter van Abbey Games. “We kwamen erachter dat Reus op veel verschillende manieren gespeeld wordt, waar we ons nog steeds aan kunnen en willen passen. Met de nieuwe patch kunnen spelers makkelijker, sneller en op meer verschillende manieren spelen.” Andere nieuwe modi zijn onder andere God mode, Speed mode en Random start.

  Voor de hardcore Reus-spelers wordt het nu pas interessant: patch 1.2 biedt namelijk ook de optie om de Titan mode te spelen. In deze modus is het onmogelijk om een eerder opgeslagen punt te herladen of de pauzeknop te gebruiken. Zodoende kun je niet onderuitgezakt bedenken wat nou de volgende stap kan zijn. Maar: alle opties zijn onderling te combineren. Zo kun je alsnog je reus onsterfelijk maken of de boel wat sneller laten verlopen, terwijl je de Titan mode speelt.

  Naast Reus heeft de studio natuurlijk ook andere ambities. Kerssemakers: “Het is ons doel om nieuwe games te blijven ontwikkelen. Nu de nieuwe patch, de vertalingen en ports op rails staan, hebben we besloten om aan een nieuwe game te beginnen. We zijn op dit moment hard bezig met een aantal ideeën. Dit doen we met het gehele team dat ondertussen bestaat uit veertien fulltime medewerkers.”

  De character artist en composer hebben een retro video tribute uitgebracht van Reus. Hoe zou de game er hebben uitgezien als het 25 jaar gelden zou zijn uitgebracht? “Deze video is puur voor de mooi eigenlijk, alhoewel het ook als intro voor de reuzen kan dienen”, aldus Kerssemakers.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=1LN3e4AYqBI’]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img