More

  Nieuws • GriN werkt aan gewelddadige Steampunk-variant van… Roodkapje!

  Vandaag toont de Vlaamse ontwikkelaar GriN de eerste beelden van Woolfe – The Redhood Diaries, een duistere platformer over een wraaklustig Roodkapje. De spelbouwer belooft ongecensureerde actie.

  Iedereen kent het sprookje van Roodkapje, dat samen met haar oma in de buik van een hongerige wolf belandt. En — eind goed, al goed — door een vriendelijke jager wordt bevrijd. Tot zover de kindvriendelijke versie. Vroegere iteraties – voordat de gebroeders Grimm ermee aan de haal gingen – handelen immers over gedwongen kannibalisme en seksueel getinte handelingen. Verhaalelementen die geen plaats hebben in kindersprookjes.

  GriN wil nu een eigen versie van het verhaal vertellen. Een soort pre-Grimm editie; verwacht dus geen zoetsappig einde over een jager die ook maar iemand redding biedt. Het verhaal is volgens de makers een combinatie van beide uiteindes binnen het Roodkapje-spectrum, dat meer naar de duistere kant van het midden leunt. “Een wraaklustig Roodkapje bindt de strijd aan met haar grootste kwelduivel, B.B. Woolfe”, zegt Wim Wouters van GriN. “Het is een steampunksprookje zonder glazuur, maar overgoten met dramatiek.”

  Enfin, Woolfe – The Redhood Diaries, grijpt dus terug naar de duistere en gewelddadige versie van het oeroude verhaal. Het is een platformgame die is opgebouwd uit drie keer drie levels. Het PC-spel wordt in maart van volgend jaar in dan ook in drie delen gelanceerd, “met telkens een cliffhanger van formaat”.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img