More

  Nieuws • Vlambeers nieuwe game heette bijna ‘Genetic Miracles Fish & The Gang Vault Runners’, moet het doen met ‘Nuclear Throne’

  Ze weten werkelijk overal nieuws van te maken, de heren van Vlambeer. Of het nu om een gestolen tas gaat of — zoals in dit geval — een naamsverandering voor hun game. Wasteland Kings is dood, leve Nuclear Throne.

  Aan die naamswissel zit wel een aardig verhaal. InXile Entertainment lanceerde enige tijd geleden een uitermate succesvolle Kickstarter-campagne voor Wasteland 2. En, u voelt hem al aankomen, inXile bekeek met opgetrokken wenkbrauwen de groeiende aandacht voor Vlambeers Wasteland Kings. Normaliter betekent zoiets een aardig zakcentje voor advocaten, maar de studio gooide het over een andere boeg en liet een Nederlandse medewerker een vriendelijk mailtje sturen aan de Utrechtse indie. Die reageerde op eenzelfde wijze en besloot de naam te veranderen.

  Persoonlijk vind ik het  jammer dat de optie Genetic Miracles Fish & The Gang Vault Runners is afgeschoten, waardoor we nóg een game over een Throne krijgen, maar goed. De studio ziet tenminste één voordeel van de nieuwe naam: hij is geslacht-neutraal. Het hele verhaal over de naamswissel leest u op het blog van Vlambeer.

  Vlambeer Rami Ismail deed de aankondiging tijdens een geslaagde presentatie op Eurogamer Expo. Overigens is het geluid van het publiek niet opgenomen, zo schrijft Ismail in de comments op YouTube. Met andere woorden: er werd wel degelijk gelachen om zijn grapjes.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=SCYdSANte7o’]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img