More

  Nieuws • Serious IJsfontein maakt not-so-serious Tumblies-game

  De Tumblies is een vrolijke animatieserie voor kleuters over vier kleurige, bijzondere karakters die bestaan uit twee, drie of vier losse schijven. Voor je het weet vallen ze uit elkaar. Dit leidt tot de nodige avonturen en komische situaties die de schijf-characters spelenderwijs oplossen. Elke aflevering spelen de Tumblies met een herkenbaar object uit onze wereld, zoals een schoenendoos, een plastic bekertje of een piano. In de game zijn de kinderen zelf aan de beurt om hun fantasie op deze objecten los te laten. Kinderen bekijken steeds een aflevering van De Tumblies op de iPad en beginnen daarna aan hun eigen avontuur. Gemaakt door serious game-stduio IJsfontein in opdracht van animatiestudio Il Luster.

  De game wordt morgen voor het eerst publiekelijk getoond tijdens Indigo.

  Overigens is dit niet echt de eerste Tumblies-game. Vorig jaar hield Control Magazine op zijn eigen kantoor een 40-uur durende ‘ani game jam’. Animatoren en developers kwamen samen om in minder dan twee dagen een prototype te maken voor een game gebaseerd op de serie. Monobanda’s Simon van der Linden maakte daar het volgende videoverslag van:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=WNxkffkDUMk’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img