More

  Kort • Oudgediende keert terug in gamesindustrie

  Wildforce is de game waarmee oudgediende Martijn Wenting zijn terugkeer in de gamesindustrie aankondigt. Na een jaartje Davilex richtte Wenting in de jaren 90 Karma Studios op. Die Arnhemse studio ontwikkelde vervolgens tientallen games voor met name de Game Boy Color. Sindsdien is het een stuk rustiger rond Wenting geworden. Hij deed vooral freelance werk, maar keert nu dus echt terug als game designer met zijn studio Bitstorm Games. Hoewel hij aan de slag is voor moderne systemen, hebben zijn games een stevige retro feel.

  Eén van zijn concepten is Wildforce, een ouderwetse “run ‘n gun” game in de traditie van Metal Slug en Gunstar Heroes (de oudjes weten waar we het over hebben). Een trailer is er nog niet, maar morgen op Indigo presenteert hij dit concept aan het grote publiek.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img