More

  Nieuws • Twee slimme fysieke game-concepten: Umove & Home Adventure System

  Je huis omtoveren tot één grote game en met meerdere spelers hetzelfde character besturen. Je wordt er moe van — maar dan op een goede manier. Umove en Home Adventure System zijn slimme concepten die je laten bewegen, maar vooral ook leuk zijn. Beide games zijn zaterdag speelbaar op Indigo.

  Home Adventure System door Mapije Fun Design

  “Kom achter je beeldscherm vandaan en maak een adventuregame van je eigen huis” — dat is kort gezegd de gedachte achter Home Adventure System. Het is een project van HKU-alumnus Marije de Wit, die onder de naam Mapije Fun Design installaties, games, “guerrilla-acties” en andere ludieke ervaringen bedenkt om boodschappen op een speelse manier over te brengen. Home Adventure System speel je met een smartphone, koptelefoon, een hele voorraad accessoires en natuurlijk genoeg vrienden. Samen tover je elke omgeving binnenshuis om tot een kasteel, geheime basis of ruimteschip. (Trailers na de klik)

  Umove door Projectgroep IPD/HKU

  Samen één spelkarakter besturen is leuk, maar ook lastig. Dat ontdekken spelers van uMove op Indigo. Deze installatie is ontwikkeld door studenten van de HKU-opleiding Interactive Performance Design (waar is de G gebleven, trouwens? – red.) en heeft in juli van dit jaar op het Youth Olympic Festival gestaan in Utrecht. Het idee is dat je als spelers op een enorme controller gaat staan en stuurt door je gewicht samen naar een bepaalde kant te hellen. Dat vereist coördinatie, teamspirit en uithoudingsvermogen, een beetje zoals bij sommige topsporten. De Olympische connectie is dus snel gelegd, maar je hoeft geen atleet te zijn om plezier te beleven met uMove.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=4ugw8MqhN5Q’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img