More

  Nieuws • Nieuw stimuleringsprogramma applied games van start — ‘Growing Games’ bundelt 25 partijen

  Applied games (voorheen: serious games) en Nederland gaan goed samen, dat wisten we al: bedrijven als Ranj, IJsfontein of VSTEP zijn internationaal bekend en het is niet voor niets dat in Amsterdam opnieuw een Games for Health-conferentie wordt gehouden. Maar het kan altijd beter: met de volwassenwording van interaction design en een toenemende maatschappelijke acceptatie van bijvoorbeeld health games gloort een gouden toekomst voor applied-bedrijven.

  Vandaar dat vanuit de Economic Board Utrecht het Growing Games stimuleringsprogramma is gestart, waar landelijk maar liefst 25 partnerpartijen aan deelnemen. Denk dan aan clubs als TNO, een ziekenhuis als het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam, het ministerie van Defensie of een investeringsfonds als CbusineZ, de innovatie-poot van zorgverzekeraar CZ. Het persbericht (dat je hier kunt lezen; alle deelnemende partijen staan erin) is nog wat vaag over hoe het straks allemaal gaat werken, maar belooft alvast dat de 25 marktpartijen ‘tientallen miljoenen euro’s’ gaan investeren en de krachten gaan bundelen om ‘het economisch potentieel (van applied bedrijven) te benutten’.

  Het Growing Games programma wordt in zijn geheel onthuld op Games for Health Europe, dat op 27 en 28 oktober in Amsterdam plaats heeft, maar het persbericht rept bijvoorbeeld van ‘investeringen in nieuwe gamestudio’s, incubators en nieuwe gametechnologie’, dus we zijn razend benieuwd. Ook wordt volgens de plannen een ‘Value Centre’ opgezet waar validatieonderzoek naar de werkzaamheid van applied games (denk aan games in de zorg) kan worden onderzocht. Al met al interessant nieuws, waar Control in de toekomst absoluut op terug komt.

  De Economic Board Utrecht is het contactpunt voor het Growing Games programma, en is op Games for Health Europe met een stand aanwezig voor vragen en de nodige contactpersonen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img