More

  Nieuws • Jonge studio Monogon Games treedt naar buiten met eerste game: Aril

  Een strategische game, maar nu eens zonder soldaatjes en generaals. Dat was de gedachte waarmee een groepje studenten aan Aril begon. Dat is alweer anderhalf jaar geleden, inmiddels heten de studenten Monogon Games en hebben ze een eigen studio opgericht. Het werk aan Aril gaat gewoon door en er is zelfs een speelbare versie, die je op Indigo kunt spelen.

  Monogon heeft met Aril gekozen voor een abstracte look, intrigerende vormen en een energieke soundtrack vol beats. Verover zo snel mogelijk strategische punten in een doolhof voordat je tegenstander hetzelfde doet. Vlotte beslissingen nemen is essentieel, want een gemiddelde match duurt niet langer dan vijf minuten. Aril speel je alleen tegen de computer of tegen een menselijke tegenstander op internet.

  Monogon Games is ontstaan naar aanleiding van de Global Game Jam in 2012. Vier van de toenmalige Monogon-oprichters ontwikkelden in 48 uur een interessant concept: Inti. Als zon-god moet je een kleine wereld voorzien van water dan wel licht (de game is hier nog te downloaden). Aanvankelijk was de gedachte Inti uit te bouwen tot een volwaardige game. Daar zag het groepje van af en startte een nieuw project: Aril.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=IW1Rhm6AN7A’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img