More

  Nieuws • Game Oven kondigt nieuwe game aan: “Intiemer dan Fingle” (update)

  Friendstrap heet de nieuwe mobiele game van de makers van iPad-hit Fingle. En dat ‘trap’ is letterlijk te nemen. Het idee is simpel: houd met zijn tweeën zo lang mogelijk je vinger op het scherm. Of je neus. Of andere lichaamsdelen.

  Het idee is eigenlijk te basaal om nog een game te noemen, maar Game Oven heeft een neusje voor simpele concepten die wonderlijke gameplay opleveren. De klok die start zodra twee mensen het scherm aanraken maakt duidelijk wat Game Oven wil met het spel: naast seconden en minuten, is er ook ruimte voor úren. En zelfs dagen.

  Co-founder Adriaan de Jongh ziet het voor zich: “Als de game eenmaal uit is hopen we verhalen te horen van mensen die insane lang bezig zijn onder bizarre omstandigheden. Date’s die veel te lang duren, mensen die samen naar de WC gaan om niet te verliezen, of gesprekken die mensen nooit zouden hebben zonder de game.”

  Friendstrap moet echter verder gaan dan twee vrienden urenlang aan een device te binden. De Jongh: “We maken onder andere een Awkward Conversation-mode. Dan krijg je om de zoveel minuten een ongemakkelijk gespreksonderwerp. Dat is trouwens lastig om echt goed te krijgen. We willen wegblijven van flauwigheden als the size of your penis.”

  Als we de modus uitproberen verschijnt er Next Topic after the Break in beeld. ‘Break’? “Ja, hardwarematig kan een touch op iOS maximaal zeven minuten duren. En op Android, tja, dat kan eigenlijk alles zijn. Dat hebben we opgelost door het device om de paar minuten te laten trillen, waarna de spelers even moeten loslaten.”

  De game komt gratis in de iOS en Android-stores, de opbrengst moet komen van de verschillende modi, zoals de Awkward Conversation-mode, die voor één dollar aan te schaffen zijn. Een andere is de Nose Mode. “We willen mensen laten nadenken over de lichaamsdelen die ze kunnen gebruiken. Twee mensen die met hun neus het scherm van een telefoon aanraken, dat is nóg intiemer dan Fingle!”

  De release van Friendstrap is gepland “nog dit jaar”, maar de beta-versie is te spelen tijdens Indigo, volgende week zaterdag.

  UPDATE: De website is inmiddels live: playfriendstrap.com

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img