More

  Nieuws • Catchy: Android-game voor Android-haters. Of zo.

  Stel: je hebt een ontiegelijke hekel aan je Android-phone, for whatever reason, dan is dit hét spel om te downloaden: Catchy. ‘Vangerdje’, in goed Nederlands en dat is voor de spelers hopelijk een toepasselijke titel. Het doel van het spel is immers je kostbare apparaat zo hoog mogelijk te gooien en dan, juist, te vángen. Wie dat laatste onderdeel niet goed onder de knie heeft, is hypersnel toe aan een nieuw apparaat.

  Catchy is gemaakt door een stel studenten en het moet gezegd worden: de interface ziet er zeer profi uit. Ik mocht het spel een tijd geleden jureren voor de Indievelopment Awards en schreef er toen dit over:

  “Het omhoog gooien van een device is een gedurfd spelconcept en verdient daarom een compliment. Maar er kan natuurlijk veel meer mee. Durf dan echt. Moedig mensen aan op het balkon te staan en hun telefoon naar een medespeler op de begane grond te gooien — of iets in die geest. Voor een gedurfd spelconcept is dit toch net iets te braaf. Filmpjes maken tijdens de vlucht zou ook iets toevoegen –ik denk hardop hier, of iets met geluiden, blinddoeken en overgooien.”

  Nu heb ik inmiddels begrepen dat de huidige versie een hoop nieuwe features bevat, dus ik kan niet wachten hem uit te proberen. Ik heb zelf (nog) een iPhone en mijn collega’s met een Android vinden dat een fijn toestel, dus die weigeren medewerking. Mensen die zelf van hun toestel af willen kunnen de game hier downloaden. Andere geïnteresseerden mogen tijdens Indigo op 28 september met andermans phone gooien. Leuk, maar handig? … Ach, vooral leuk.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img