More

  Nieuws: ‘Vita-redder’ Metrico voor het eerst speelbaar in Nederland

  Na een jaar kwamen ze hun hok uit, de drie oprichters van Digital Dreams. Ze reisden naar Keulen, naar Boston en naar Austin, Texas met in hun achterzak de alpha-versie van Metrico. Het werd een zegereis die ze zelf niet hadden voorzien en die binnenkort eindigt in Utrecht.

  Metrico: zelden zag ik een game die zo unaniem enthousiast door de internationale pers is ontvangen. Van Polygon tot Kotaku en van Gameinformer tot IndieGames: iedereen is enthousiast. Sommigen zien in Metrico, ooit geboren als FYI tijdens de Global Game Jam 2011, zelfs de redder van de PS Vita, het platform waarvoor de game in ontwikkeling is.

  Dat laatste lijkt me sterk, maar hoe dan ook: ondanks de enthousiaste ontvangst was het spel nog nooit publiekelijk speelbaar in Nederland. Op 28 september verandert dat. Dan is de game, op een Vita, eindelijk speelbaar in thuisland Nederland — en wel tijdens Indigo in het Utrechtse stadhuis. Het uitproberen waard.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img