More

  Nieuws • Dark Day LA gebruikt als showcase voor Philips ‘Wii-achtige afstandsbediening’ uWand

  Philips noemt het ’the intuitive camera-based direct pointing remote control technology’ oftewel uWand. Het is een afstandsbediening voor Smart televisies die reageert op beweging en een aanwijsfunctie heeft voor makkelijker navigeren in menu’s. Maar de uWand heeft nog meer functionaliteit. Zo kan het apparaat ook gebruikt worden om te gamen. En als je vier uWands (uWanden?) aansluit op de tv is er ook de mogelijkheid tot multiplayer.

  En daar komt Gamious om de hoek kijken. De Nederlandse publisher heeft een deal met Philips gesloten om games te leveren voor het systeem. Om de multiplayer te demonstreren  koos Gamious voor Dark Day LA. Deze game werd bedacht tijdens de Global Game Jam in januari en is sindsdien verder uitgebouwd door Tom Jacobs. Zo is de iPad-versie een verrassend leuk tweespeler spel dat op hetzelfde scherm wordt gespeeld, eventueel met een smartphone als externe controller. Speel die versie op Indigo op 28 september in het Stadhuis in Utrecht. Op IBC in Amsterdam is op de Philips stand de aangepaste uWand-versie te spelen.

  Twee gamers nemen het tegen elkaar op. De ene als Vampier die zich mengt met het gewone volk op de straat en als hij zich veilig waant een hap neemt uit een onbeschermd nekkie en het bloed van zijn slachtoffer drinkt om zijn eigen leven aan te vullen. De ander is een sniper die het monster moet stoppen. Hij houdt het publiek op straat in de gaten en probeert de vampier te spotten. Als je hem ziet kan je ‘m afknallen, maar pas op dat je niet een gewone burger raakt.

  Trailer DarkDay LA. from Tom Jacobs on Vimeo.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img