More

  Uit Nu! • Even snel onderweg een game maken kan nu met Napkin Game Studio van Stefan Wijnker

  Stefan Wijnker is een opvallende verschijning in de Nederlandse gamesindustrie. Boomlang, graatmager en gezegend met een onverwoestbaar humeur en onuitputtelijke bron energie. Zijn ambitie liegt er niet om. Hij wil werken bij -in zijn ogen- de allerbeste gamestudio ter wereld: Bungie. “Ik ga volgende week maar eens solliciteren”, zei hij met een stralende lach op de dag dat hij zijn diploma haalde. En weet je wat? Hij zou zomaar eens aangenomen kunnen worden.

  Als onderdeel van zijn afstuderen ontwierp Wijnker Napkin, een gamedevelopment tool voor Android devices. Een soort mobiele GameMaker voor die verloren uren in de trein. De tool moet het niet hebben van zijn uiterlijk, daar is Wijnker niet zo van. Hij is er ook niet op tegen hoor, maar art is niet zo zijn ding. Wat dan wel? Hij heeft een grappig appje geprogrammeerd dat hele basale spelletjes mogelijk maakt. Tenminste, als je naar mijn probeersels kijkt, zijn de games redelijk zwakzinnig, maar met genoeg oefening zijn er verrassend leuke concepten op uit te werken. Nu dus uit voor Android, gratis. Dat is Wijnkers cadeau aan ons, vandaag op zijn verjaardag. Binnenkort wellicht ook een release op iOS, als hij niet intussen naar Bungie is vertrokken.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=ZTUQ5PvGWmE’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img