More

  Nieuws • Moonscrapers: Koude oorlog-nostalgie van Bredase studenten snakt naar een groter publiek

  Op de opleiding International Game Architecture and Design (IGAD) van de NHTV in Breda werken studenten tijdens het project Game Lab in groepjes aan games alsof ze bij een echte studio werken. Dat levert geregeld indrukwekkende games op, waar helaas niet zo vaak nog verder iets mee gebeurt.

  De 16(!) studenten die Moonscrapers hebben gemaakt onder de groepsnaam ‘Better Late than Never’ willen daar met hun game graag verandering in brengen. Een uitgever vinden, porten naar een mobiel platform of in een andere engine verder bouwen, daar zijn ze nog niet over uit. De aanwezigheid op het business-gedeelte van Gamescom van een deel van het team smaakte in ieder geval naar meer.

  Met Moonscrapers nemen ze de term ‘space race’ heel letterlijk, want zowel de VS als de Sovjetunie willen in deze koude oorlog-game als eerste de maan bereiken door het bouwen van torens. Héle hoge torens. Terwijl de ene speler de rol van Uncle Sam op zich neemt, gaat de ander als Moedertje Rusland de strijd aan om zo snel mogelijk de maan te bereiken. Ondertussen hinderen de spelers elkaar door blokkades te bouwen of gewoon met een tank het vijandige bouwwerk te verpulveren.

  Moonscrapers is speelbaar op INDIGO 2013 op 28 september. Na de klik de game in beweging.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=vwQklhcHrNo’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img