More

  Nieuws • bitHuffel: als één fulltime baan niet genoeg is

  Een fulltime baan bij een gamestudio zwaar? Voor Thomas Pathuis kan er altijd nog een beetje meer bij. De 26-jarige NHTV-alumnus werkt in het dagelijks leven bij Ronimo Games en in het weekend klust hij met zijn maatjes Ruud Koorevaar en Arno de Bruijn aan zijn eigen games. We hebben nu al medelijden met hun vriendinnetjes, maar spelen wel straks Color-Op.

  Onder de naam bitHuffel werken de oude vrienden (ze kennen elkaar van basisschool en brugklas) aan concepten waar de nadruk ligt op coöperatief spelen. Bijna alle games die ze maken, hebben een multiplayer-element. “Lokaal dan”, zegt Pathuis, “Want dat is het leukst. Al hebben we voor verschillende van onze games online leaderboards.”

  Wat zijn die games dan zoal? Zenzizenzic bijvoorbeeld, oorspronkelijk een geesteskind van Ruud Koorevaar, afgestudeerd aan de master Nieuwe Media en Digitale Cultuur in Utrecht, dat hij onder de vriendenvlag van bitHuffel heeft geschaard. En RedPlusBlue en Laserjet van Pathuis zelf. Het eerste project waar de Zuid-Hollanders gezamenlijk aan hebben werken is Color-Op, een shoot ‘m up-achtige game waarin twee spelers samenwerken om een invasie van gekleurde bollen te stoppen. Niet met kogels, maar door een gekleurde laserstraal te matchen met je medespeler en daarmee de bollen weg te vagen. Misschien is dit typisch zo’n gevalletje van: bekijk even de video. Na de klik.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=EU6rTpDcB-Y’]

  Alle bitHuffel-games van dit ondernemende trio zijn te downloaden op hun website: http://bithuffel.nl/ Color-Op is speelbaar tijdens INDIGO in het stadhuis van Utrecht op 28 september.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img