More

  Uit Nu! • Nott won’t sleep van Monobanda is slaapverwekkend schattig

  Iedereen met kinderen kent het wel, kinderen die niet naar bed willen als het bedtijd is. Terwijl jij met zoetzalvende stem de kinderen richting  hun pyjama lokt, springen zij nog op de bank. Of op elkaar. Het opgewonden gegil verraadt dat ze voorlopig nog niet liggen te slapen. En dan is dit het moment om de iPad aan te zetten en het interactieve verhaaltje van Nott won´t sleep te starten. Dat helpt namelijk volgens ontwikkelaar Monobanda (zelf overigens allemaal zonder kinderen) met het in slaap vallen. Dus gisteravond maar eens de proef op de som genomen.

  Mijn dochter is 3, bijna 4 en mijn zoon is 2. Het perfecte publiek voor Nott won’t sleep dus. Ze hadden gisteren niet zo’n haast om naar bed te gaan en grepen alles aan om de wakkertijd nog even te rekken. Nott trok meteen hun aandacht en dat is ook niet zo gek, want het ziet er fantastisch uit. Het tekenwerk van Liselore Goedhart is bedriegelijk simpel, maar zo innemend en vol persoonlijkheid. Het duurde niet lang of de kids zaten fanatiek te drukken. En hoewel Nott zelf steeds moeier wordt en uiteindelijk lekker in bed kruipt en in slaap valt, riepen die van mij alleen maar “Nog een keer! Nog een keer!” Als peuter app geslaagd, als hulp bij het slapen gaan niet. Tenminste bij mijn kinderen. Probeer het zelf. De iPad app is hier te koop.  De app is uitgegeven door Developlay en kwam tot stand met medewerking van schrijfster Renate Dorrestijn. Muziek is van Claynote. Na de klik bewegende beelden en de zoete klanken van de soundtrack.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=fxBLCipy3z8′]

  [soundcloud url=”http://api.soundcloud.com/playlists/8751221″ params=”” width=” 100%” height=”450″ iframe=”true” /]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img