More

  Nieuws • Internationale pers lovend over Nederlandse games op Gamescom

  Gamescom ligt alweer achter ons, maar we geven de komende dagen nog aandacht aan interessante games, mensen en nieuwtjes die we in Duitsland aantroffen. Allereerst kijken we naar wat (een deel van) de internationale pers vond van de aanwezige Nederlandse games. We beginnen met de games die op Indigo stonden. De Dutch Game Garden trok met zijn speelkasten vol Hollands indietalent veel mensen naar het Holland Paviljoen, dat daardoor te allen tijde een levendige indruk wekte. Welke games vielen daar op?

  Metrico van Digital Dreams was voor het eerst speelbaar op de Vita na de aankondiging op het GDC PlayStation indie event. Polygon was enthousiast en noemde het: ‘a world that is both beautiful and challenging’. Game Informer vond: ’the game’s platforming/puzzle challenges felt new and original’. Ook in Japan werd de game opgemerkt en wel door Inside Games: ‘今年3月に開催されたGDC 13にてソニーより正式発表されたPS Vita専用パズルアクションゲーム『Metrico』ですが’

  The Flock van Vogelsap maakte een mooi internationaal speelbaar debuut. Gamespot noemt het de Spooky Surprise Hit van Gamescom 2013: ‘I was struck by just how unsettling these multiplayer matches could feel’. Ook Polygon werd wat ongemakkelijk van de enge multiplayer game: ‘The Flock is the most terrifying game of red light, green light you will ever play’. Later kwam ook de Japanse developer Suda 51 nog even langs om de game te spelen, maar daarover later meer.

  Luftrausers van Vlambeer is al een tijdje aangekondigd en speelbaar tijdens verschillende evenementen, maar was vooralsnog onder de radar gebleven van Gamespot. Daar is na Gamescom 2013 verandering in gekomen, getuige het grappige verslag van twee redacteuren die duidelijk moeite hebben de juiste woorden te vinden om de game te omschrijven. Het meest samenhangende is: ‘It’s this awesome game that you can play over and over’. Van dezelfde developer komt binnenkort Wasteland Kings uit voor PS4 en PS Vita. Joystiq praat met Rami Ismail die Wasteland Kings vergelijkt met Vlambeer: ‘A happy place where weird shit happens all the time’.

  Killzone: Shadow Fall van Guerrilla Games blijft een sterke indruk maken. Gamescom 2013 zag het debuut van de multiplayer modus en volgens IGN maakt die van de nieuwe Killzone: ‘PS4’s most-promising launch exclusive’.

  Bonus: Check voor de rest van de games op Indigo de reportage op Gamer.nl. Developers leggen in 1 minuut uit wat hun game zo goed maakt.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img