More

  Gamescom 2013 • Indie Megabooth zit in het kleinste hokje

  Indie Megabooth is een gezamenlijk initiatief van een groep indie developers die besloot de krachten te bundelen om zo een grotere aanwezigheid te claimen tijdens beurzen als PAX, E3 en volgend jaar Gamescom. Meer dan 60 developers met ieder een eigen plekje om hun laatste games te tonen, resulteerde vorig jaar tijdens PAX in de grootste stand van het evenement. Groter dan die van partijen als Electronic Arts en Sony PlayStation. Volgend jaar krijgt Gamescom ook een eigen Megabooth, maar dit jaar begint dat avontuur heel bescheiden in een klein hokje, niet ver van het Holland Paviljoen.

  “We waren dit jaar te laat om een goede plek te krijgen”, zegt Kelly Wallick, coördinator van de Indie Megabooth. Ze nam eerder dit jaar ontslag om zich volledig te wijden aan de organisatie van de rap uitdijende Megabooth. “We hebben nu dit kleine hokje genomen zodat we op de kaart staan als exhibitor en volgend jaar eerder de kans krijgen rond de tafel te zitten met de organisatie.” De Indie Megabooth is niet zomaar op zoek naar een plekje, het eist een plek midden tussen de triple A publishers en platformhouders. “Dat is het hele idee van de Megabooth”, zegt Rami Ismail die de pers voor zijn rekening neemt. “We brengen indie games naar de mensen die er niet veel kennis van hebben, maar wel van gamen houden. Dan moet je dus een plek midden tussen de grote jongens hebben.”

  Aanmeldingen voor Indie Megabooth nemen zo snel toe dat er inmiddels een soort van ballotagecommissie in het leven is geroepen om een selectie te maken. Wallick: “het is niet onze bedoeling om developers buiten te sluiten. We houden het proces zo transparant mogelijk en geven altijd feedback over de reden waarom iemand niet op de booth kan staan met zijn game.” Ismail vult aan: “Het doel is om iedereen te helpen. Dus ook als je niet je game kunt tonen op de Megabooth, zorgen we wel dat die partijen in contact komen met pers, publishers of andere developers.”

  Volgende week staat er weer een Indie Megabooth op PAX Prime in Seattle. De grootste tot nu toe met meer dan 80 studio’s. In Keulen staat vooralsnog de allerkleinste Megabooth, maar dat is volgend jaar wel anders, volgens Wallick en Ismail.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img