More

  Nieuws • Behoorlijke Nederlandse inbreng bij sprekers GDC Europe (Update)

  De Game Developers Conference Europe begint vandaag in de Messe in Keulen en drie dagen lang brengt Control verslag uit van het evenement. Op woensdag begint een hal verderop de grootste Europese consumentenbeurs op het gebied van gaming: Gamescom. Ook daar zijn we natuurlijk van de partij. Als Official Media Partner van de GDC brengt Control Magazine wederom een internationale editie uit –de 11e alweer– die gratis wordt verspreid onder de aanwezigen.

  GDC Europe heeft drie dagen lang sprekers uit de hele wereld, waaronder ook weer redelijk wat Nederlanders. Guerrillas Michiel van der Leeuw zit in de Advisory Board en is daarmee gedeeltelijk verantwoordelijk voor de line up. Kijk je even mee? Vandaag begint Dino Dini met een post mortem van het klassieke voetbalspel Kick Off. Hey maar wacht eens, Dini is helemaal geen Nederlander! Nee, maar hij geeft wel les op de NHTV in Breda. En voor de godfather van de voetbalgame breek ik graag mijn eigen regels. Later op de dag spreekt Ilja Goossens vanuit zijn nieuwe positie bij Chartboosters over de balans tussen inkomsten en speelplezier in mobiele games. Na de klik de rest van de Nederlandse sprekers.

  Dinsdag sluit Vlambeer hopelijk het hoofdstuk van de kloon-affaire af met hun post mortem over Ridiculous Fishing. Jan Willem Nijman en Rami Ismail houden een praatje met de vermakelijke titel Cloned at Birth. Later op die dag neemt Zuraida Buter plaats in het panel van Pop-Up Arcade waar ze meepraat over indie arcades en events. Paul Koller vertelt hoe hij hedendaagse games port naar oude systemen. Aan de hand van voorbeelden van Canabalt en Super Crate Box laat hij zien hoe deze games met kleine aanpassingen op de 30 jaar oude Commodore 64 draaien. Joris Dormans heeft het in zijn praatje over gamedesign met procedurele content en mechanics.

  Woensdag spreken Richard Boeser en Roland IJzermans over de totstandkoming van ibb & obb. In de aankomende Control Magazine een interview met Boeser dus houd de brievenbus in de gaten. En check regelmatig de Control site voor verslagen en nieuwtjes vanuit Keulen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img