More

  Nieuws • Nieuw Playlogic beursgenoteerd in Londen, focus op gokken

  Het doorgestarte Playlogic staat onder de naam 24/7 Gaming Groep Holdings PLC sinds begin deze maand genoteerd op de AIM beurs, het onderdeel van de London Stock Exchange voor kleinere bedrijven. Het bedrijf richt zich bijna volledig op de online gokmarkt, maar blijft onder het Playlogic label actief als publisher voor het PlayStation Network.

  Volgens de documentatie gelooft het bedrijf dat in de nabije toekomst gokken op consoles mogelijk wordt. Met console-publishing activiteiten en een bestaand mobiel gok netwerk (WannaGaming) zou het de ideale combinatie in huis hebben om dan een grote slag te slaan. In de woorden van het bedrijf zelf:

  In addition, the Directors believe that real play gaming (i.e. where users play with real money) will soon be possible on games consoles and that the Group will be in a strong position to exploit synergies between WannaGaming and their console division.

  De constructie zou enigszins verklaren waarom Playlogic ondanks zijn publishing licentie voor PlayStation weinig actief geweest is op dat gebied. Het bracht eerder de eerste Toki Tori naar PSN en doet dat binnenkort met Vertigo Games’ Adam Venture episodes I-III.

  Grootste aandeelhouder van de holding is CEO Rogier Smit (38) met ruim 32 procent, gevolgd door diverse financiële, vastgoed- en detacheringsbedrijven en ondernemers. Het bedrijf, officieel opgericht in 2010, maakte sinds de oprichting een operationeel verlies van enkele miljoenen. De 22 procent verhandelbare aandelen moet ongeveer twee miljoen euro opleveren, wat betekent dat het bedrijf gewaardeerd zou zijn op pakweg 10 miljoen euro.

  Exact drie jaar geleden ging ‘het eerste’ Playlogic failliet. Het bedrijf stond genoteerd aan een Amerikaanse beurs. Playlogic won eind dat jaar ‘postuum’ twee Dutch Game Awards voor Fairytale Fights.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img