More

  Uit Nu! • De fantastische reis van een vijfarmige octopus in Octopuzzle van Mad Multimedia

  Het idee van Octopuzzle werd geboren in een kroeg. Zoals vele goede ideeën overigens, maar de mannen van Mad Multimedia waren nog zo helder (Heerlijk Helder om precies te zijn) om het idee vast te leggen op het notitieblok van de kroeg, het bierviltje. De volgende dag leek het idee nog steeds leuk, alleen werd de ridder een octopus en het topdown perspectief op het vasteland een side view diep in de zee. Huh? Wat bleef er dan overeind van het eerste alcohol-doordrenkte idee? Nou… de gameplay en de maffe personages die je tegenkomt op je reis.

  Het verhaal van de game is inmiddels zo: een vat radioactief afval valt in zee en verandert de vreedzame bewoners in bloeddorstige monsters. Een schattig octopusje dat toevallig in de buurt aan het spelen is, zet een puntige schelp op zijn hoofd en neemt zich voor de zee te ontdoen van dit gespuis. Dat doe je door op het scherm te wijzen waar kleine Octo heen moet zwemmen. Alle vijanden die hij raakt in zijn vaart killt ie. Makkelijk toch? Nope, voor de meeste levels geldt een gelimiteerd aantal bewegingen en zijn er natuurlijke (en minder natuurlijke) hindernissen die je dwars zitten. Octopuzzle is een uitermate goed verzorgd spel, met veel aandacht voor presentatie, bediening en soundtrack. Snel haal ‘m hier voor iOS en hier voor Andoid.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=s443WHPXXmI’]

  screenshots

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img