More

  Nieuws • Het boek 2kb of Fun staat vol met extravagant Japans plastic, steun ’t nu op Indiegogo

  Martijn Koch is architect met een liefde voor fotografie en product design. En voor Japans plastic. Het liefst in de vorm van een handheld spelletje, geproduceerd in -zoals Koch dat zegt- de meest extravagante periode in toy design, 1976 tot 1985. Hij is een crowdfundingcampagne begonnen om een boek te financieren met daarin het definitieve overzicht van alle handheld games uit die periode. Netjes gerangschikt, beschreven en gefotografeerd. De naam? 2kb of Fun.

  Kochs hobby begon in 2009 in een tweedehands winkeltje in Osaka. Terwijl hij stond te wachten op zijn vriendin zag hij in de vitrine een Epoch Astro Thunder 7. Wat? Ja een Epoch Astro Thunder 7. Het spelletje was nog in goede conditie en deed het nog. Hij kocht het meteen en een hobby -nou ja, misschien is het inmiddels obsessie- was geboren. Koch heeft in de afgelopen jaren ruim 200 handhelds verzameld via sites als Handheld Games Museum en Electronic Plastic. Hij is begonnen aan de monumentale taak om die collectie zo mooi mogelijk in beeld te brengen en zo gedetailleerd mogelijk te beschrijven. Het resultaat is een 200 pagina dik boek, in een mooie druk op stevig papier, gevangen in een harde cover. Voor de hele onderneming heeft Koch 15.000 euro nodig. Hij vraagt hulp van het publiek via Indiegogo. Daar kunnen mensen het boek alvast bestellen bij een inleg van 50 euro. Na de klik zijn video-oproep en beeldmateriaal van een paar van die prachtige handhelds.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=8xsnv2oTJj4′]

  collectie

  munchman

  bowlatronic

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img