More

  Uit Nu! • Ranj motiveert werknemers van Wuppermann Staal

  Om de 133 werknemers van Wuppermann Staal Nederland betrokken te houden bij hun werk in de hypermoderne fabriek in Moerdijk ontwikkelde Ranj Serious Games uit Rotterdam een eenvoudige manier om te allen tijde algemene en persoonlijke data op te roepen. In de koffiekamer/lunchroom staat het interactief touchscreen dat met behulp van infographics inzicht geeft in het productieproces.

  De informatie spitst zich toe op drie gebieden: volume, kwaliteit en veiligheid. Zo zien werknemers bijvoorbeeld hoeveel units ze hebben geproduceerd, hoeveel van deze units van de hoogste kwaliteit (first time right) zijn, of ze hun targets hebben gehaald, of er ongelukken zijn gebeurd en hoe lang het geleden is dat ze de productie hebben moeten stilleggen. Nu kan je je voorstellen dat het verlammend werkt als in felgekleurde letters en onderbouwd met aantrekkelijke plaatjes staat dat je werk niet goed genoeg is, maar volgens Ranj is het tegendeel waar. ‘Het interactieve touchscreen is een plaats geworden waar het personeel de resultaten van hun eigen, maar ook van andere shifts bespreekt. Dit vergroot de betrokkenheid van de werknemers en resulteert vervolgens in betere productie en uiteindelijk in kostenreductie.’

  Beeld van de het interactief touchscreen.

  VolumeScreen

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img