More

  Video • De hoogtepunten van Control Gamelab 8 over Storytelling

  Tijdens Control Gamelab 8 spraken tal van developers over Storytelling in Games. Hieronder een selectie van de items met een directe link naar de video-opnames van die onderdelen.

  Aan het woord komen onder meer Ned Coker van EVE Online-developer CCP, Triumph Studios’ Lennart Sas en zijn vaste componist Michiel van den Bos, IGF-nominee Jeroen Stout, Kars Alfrink & Niels ’t Hooft over Serious Games en Jurriaan van Teunenbroek over Casual Games.

  Ned Coker - CCP Games

  Ned Coker over EVE Online

  Via Skype spraken we met Ned Coker van EVE Online-ontwikkelaar CCP. De half miljoen spelers schreven onlangs enkele duizenden verhalen over de avonturen die ze beleefden in EVE en op basis daarvan ontwikkelt CCP een televisieserie. Bekijk dit item. (Video)

  Michiel van den Bos en Lennart Sas (Triumph Studios)

  Lennart Sas (Triumph Games) en Michiel van den Bos (componist) over Overlord en Age of Wonders

  Na cinematic storytelling in Overlord, vertelt de nieuwe game Triumph StudiosAge of Wonders III, verhalen op een andere, minder scripted manier. Bekijk dit item. (Video)

  Niki Smit - Monobanda

  Niki Smit ‘schrijft’ een verhaal met het publiek

  Aan de hand van vier stadia probeerde Niki Smit van Monobanda een verhaal te construeren, samen met het publiek. Dat maakte het hem niet makkelijk door te kiezen voor een dikke, vrouwelijke loodgieter met een voorliefde voor uitverkopen als protagonist. Smit breidde het verhaal zelf, tot een verrassende conclusie. Bekijk zijn laatste optreden. (Video)

  Jeroen D. Stout - Stout Games

  Jeroen D. Stout (Stout Games) over de contradictie tussen verhaal en gameplay

  Het verhaal dat veel games proberen te vertellen komt vaak niet overeen met de acties die de speler moet uitvoeren. Jeroen D. Stout, independent developer van onder meer IGF-nominee Dinner Date, legt uit wat daarmee het probleem is. Bekijk het item. (Video)

  Niels 't Hooft en Kars Alfrink (hubbub)

  Kars Alfrink (hubbub) en Niels ’t Hooft over Storytelling in Serious Games

  Alfrink en ’t Hooft leggen uit waarom en hoe zij verhalen verwerken in serious games aan de hand van Code 4 dat ze voor de Belastingdienst ontwikkelden. Bekijk het item. (Video)

  Jurriaan van Teunenbroek - Youdagames

  Jurriaan van Teunenbroek (Youdagames) over Storytelling in Casual Games

  Ook voor casual games zijn verhalen onontbeerlijk. Developers kunnen het echter ook overdrijven. Van Teunenbroek legt uit hoe veel spelers het verhaal gewoonweg overslaan en geeft tips over hoe dat beter kan. Bekijk het item. (Video)

  Floris Hulsmann - FHV BBDO

  Floris Hülsmann over storytelling in reclame

  Creative director en copywriter Hülsmann gaat in op verschil tussen verhalen voor reclame (ongevraagd) een games (gewenst). Bekijk het item. (Video)

  Michael Ros - Aware Collective

  Michael Ros opende de show met een selectie van games die belangrijk waren voor de ontwikkeling van storytelling in dat medium.

  Wie de hele show terug wil zien, klikt hier. Dank aan Pakhuis de ZwijgerDutch Game Garden (Martine Bogaart), Hogeschool van Amsterdam en Arno Landsbergen (foto’s).

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img