More

  Video • Jarig Awesomenauts biedt kijkje in baarmoeder van Ronimo

  Awesomenauts was langer in ontwikkeling dan dat hij nu uit is. Eén jaar geleden werd de game gelanceerd voor PSN en XBLA tijdens een wat tumultueuze periode waarin publisher DTP failliet dreigde te gaan en wellicht Awesomenauts mee zou sleuren de diepte in. Dat gebeurde gelukkig niet, maar van een fatsoenlijke marketingcampagne was niet echt sprake. De game deed het aardig op consoles, maar zeker niet spectaculair. Het echte succes kwam met de Steam release. Daar bleek de game gek genoeg veel beter op zijn plek dan op de consoles. Gek genoeg omdat de controls specifiek waren ontwikkeld met een controller in gedachten. Op Steam gaat Awesomenauts nog steeds goed. Extra downloadbare content in de vorm van maps en nieuwe characters houdt de game vers.

  Maar goed, waar is dan die baarmoeder uit de kop ? Om de verjaardag van Awesomenauts te vieren heeft Ronimo Games een video gemaakt met daarin beelden van de game in diverse stadia van ontwikkeling. Drie jaar duurde het voordat de game af was, maar daarna werd de game goed ontvangen (78% voor de consoleversies en 80% voor de Steam-versie). Tijdens de Dutch Game Awards mochten de Ronimo’s (netjes in pak) drie keer het podium beklimmen om een uil op te halen. Na de klik de bewuste video.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=KOa8IHvGRLE’]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img