More

  Nieuws • Abbey Games mag Greenlight overslaan, Reus verschijnt 16 mei op Steam

  “Ga direct naar de Store. Ga niet langs Greenlight.”

  Het duurde even voordat de jonge Utrechtse studio Abbey Games (de vier vennoten moeten nog afstuderen) de boodschap echt begreep, maar zijn debuutgame Reus staat op 16 mei toch echt in de etalage bij Steam. Zonder een Greenlight-campagne dus.

  “We hebben vorig jaar tijdens de Gamescom in Keulen een vroege build aan Valve gepitched”, zegt Abbeys Manuel Kerssemakers. “We dachten dat ze later nog een versie wilden beoordelen, maar gaande weg kregen we door dat we een directe pass hadden. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!”

  Een publisher of andere geldschieter heeft de studio niet. Kerssemakers: “We moeten dus zelf de marketing doen, zonder budget. Dat betekent dat de pers heel belangrijk voor ons is. Ik ben dan ook al heel lang bezig aandacht te generen voor de game.”

  De studio, overigens de buren van Control in de Dutch Game Garden, is nu zo’n anderhalf jaar bezig met de ontwikkeling. “De laatste paar weken hebben we veel aanpassingen gedaan met behulp van een groep bèta-testers, maar versie 1.0 is echt in zicht. Qua financiële situatie komt mei ook goed uit. Omdat we zonder investeerders en op eigen kosten werken, kunnen we niet tot voorbij de zomer doorgaan.”

  Als we dan toch even in de toekomst kijken: wat wordt het volgende project? “Daar mogen we op kantoor niet over nadenken. Eerst Reus eruit en zien wat de reactie daarop is. Wellicht maken we DLC of — als daar vraag naar is — een versie voor andere platformen. We laten wat dat betreft de strategie afhangen van de ontvangst.”

  Wanneer gaan de champagne-flessen open? “Als we 100 duizend exemplaren verkopen, dan is de game een succes voor ons. Bij zo’n 60 duizend hebben we de kosten eruit, maar aangezien we het zelf hebben gefinancierd kan bijna elke euro die we verdienen, zo naar het volgende project.”

  En als de teller blijft steken op 10 duizend exemplaren, betekent dat het einde van Abbey Games? “Nee, we kunnen dan door op een andere manier. Het zou wel ontzettend jammer zijn, want dan hebben we onze tijd kennelijk verkeerd gebruikt.”

  Reus verschijnt op 16 mei op Steam, GOG, Gamersgate en Desura. Bekijk de vernieuwde site: www.reusgame.com.

  De nieuwe trailer:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=RGk6Q7bcbrU’]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img