More

  Nieuws • “Ouya wordt geen groot succes”, zegt Ouya-gamedeveloper

  Pascal Bestebroer van Orange Pixel, het eerste Nederlandse bedrijf dat een game heeft geleverd voor de nieuwe console (Gunslugs), denkt niet Ouya een groot succes wordt: “Het idee is goed, Android games spelen op TV is leuk. En gezien het succes op Kickstarter willen veel mensen het graag, maar dat zijn nog niet de aantallen die het een succes maken. De Ouya wordt volgens mij vooral een leuk hebbedingetje voor de liefhebbers, de early adopters. De grote massa komt pas als er een groot bedrijf als Sony of Samsung achter zit en het met veel marketing wordt gepresenteerd. Maar de Ouya maakt nu wel de weg vrij voor dit soort producten.”

  Volgens Bestebroer is er nog veel onduidelijkheid over het businessmodel achter de Ouya: “Ik ben benaderd door de mensen van Ouya om Gunslugs geschikt te maken voor hun console. Dat was niet heel veel werk, omdat ik het toch al op Android had draaien met controller support. Maar ze konden me niets zeggen over hoe ze de game gaan aanbieden en voor welke prijs. Ik hoorde dat ze op hun eigen forum developers vragen hoe zij het liefst de shop en betalingen geregeld zien. Voor een console die nu al gaat lanceren is dat nogal typisch.”

  Mobiele games op TV hebben volgens Bestebroer best een toekomst, al is het niet zomaar een kwestie van één op één doorplaatsen van de telefoon naar een controller: “De meeste mobiele games zijn gemaakt voor een touch besturing, dan is een controller lastig implementeren. Mijn games zijn al gemaakt voor controller omdat ze ook speelbaar zijn op Xperia Play enzo, dus dat is makkelijk. Daarom wilde ik ook wel als één van de eerste op Ouya zijn met mijn game. Maar we zetten in op meer platformen hoor. Ben nu bezig met Firefox OS voor mobiel.”

  De grote doorbraak van mobiel naar TV verwacht Bestebroer niet van aparte consoles als Ouya of Game Stick: “Ik verwacht dat televisiemakers als Samsung, LG of Philips deze techniek binnenkort gewoon integreren in hun toestellen. Dat is een veel grotere doorbraak dan de Ouya.”

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img