More

  GDC 2013 • Update: Brenda Romero ‘not amused’ door IGDA feestje en stapt op als bestuurder

  Slechts enkele uren na het vurige betoog van Brenda Romero tegen teveel bloot op de E3 ontploft Twitter. Op het door Yetizen gesponsorde IGDA feest staan verschillende ingehuurde en schaars geklede dames op podia te dansen. Dit schiet Romero zo in het verkeerde keelgat dat ze met onmiddellijke ingang haar bestuursfunctie bij de IGDA neerlegt.

  Romero in een reactie op Polygon: “Gisteren ging ik naar huis om aan mijn presentatie voor vrijdag te werken. De support voor ons #1ReasonToBe panel deed me zo’n goed. Vanochtend werd ik wakker en las ik alle smsjes, mailtjes en links naar het nieuws over wat er op het IGDA feest is gebeurd en daar werd ik heel verdrietig van. Ik steun de IGDA al heel lang, maar dit is iets wat ik niet door de vingers kan zien. Ze lieten me geen keus.”

  Ook onafhankelijk developer Darius Kazemi heeft via Twitter aangekondigd direct zijn IGDA bestuursfunctie neer te leggen. Ook al had hij nog maar drie dagen te gaan. De Boston chapter van Women in Games heeft eveneens via Twitter laten weten de handen van de developers organisatie af te trekken. Ondertussen zit het IGDA bestuur ergens in het Moscone Center koortsachtig te vergaderen over hoe ze de schade van deze faux pas zoveel mogelijk kunnen beperken. En een leegloop van leden kunnen voorkomen.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img