More

  GDC 2013 • Nederlandse games op expo in San Francisco

  Een klein stukje Nederlands grondgebied in San Francisco, zo’n honderd meter boven straatniveau, huisvest deze week een compleet oranje contingent aan indie games. Indigo SF bezet een flink deel van het Nederlandse consulaat met zijn twintigtal kaasnieuwe lichtgewicht arcade kasten.

  In totaal kunnen dertig Nederlandse games rekenen op wat extra aandacht tijdens de GDC dankzij de speelbare expo. Afgaande op de drukte tijdens de officiële opening, komt het wel goed met de bezoekers.

  Initiatiefnemer JP van Seventer, development director van de Dutch Game Garden, lijkt nog steeds verbaasd dat het gelukt is. Amper twee maanden geleden ontstond het idee, maar de beren op de weg waren groots en talrijk: de bestaande Indigo-kasten zijn veel te zwaar om naar San Francisco te vliegen. In korte tijd moest de ontwerper een nieuwe mobiele versie bedenken, produceren in twintigtal en naar de VS verschepen. En oh ja, dan was er nog iets als kosten.
  Na toezeggingen van een aantal (semi)overheidsorganisaties, leek het gat op de begroting onoverbrugbaar. Van Seventer startte via Facebook een blitz-actie en kreeg het voor elkaar om binnen één weekend genoeg sponsoren binnen te harken voor een definitieve go.

  Overigens, de helft van de sponsoren bestaat uit Nederlandse gamesstudio’s. Sterker nog, een developer als Xform heeft helemaal geen eigen games op de kasten en sponsort dus direct andere studio’s.

  Eenmaal in San Francisco bleken de monitoren niet geleverd en de ruimte in het consulaat nog niet beschikbaar. “Maar nu zijn we dus gold”, zegt Van Seventer. “Zeker ook dankzij een aantal vrijwilligers, Nederlandse developers die toevallig in San Francisco waren. En de opkomst is goed — we zijn vooral blij met de mensen die we niet kennen. Het lukt dus om een groep te interesseren die niet vanzelfsprekend naar een Nederlands event komt.”

  Klik hier voor meer informatie over Indigo San Francisco, en bekijk hier de line-up.

  indigosf1

  JP van Seventer in het Nederlandse consulaat in San Francisco dat deze week plaats biedt aan Indigo. (Foto’s: Dimme van der Hout)

   

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img