More

  UitNu! • IGF Student Showcase Finalist Farsh van Mahdi Bahrami

  NTHV-student Mahdi Bahrami is Iraniër en dat stelt de jonge developer voor een hoop problemen. Amerikaanse outlets als Microsofts Xbox Live Arcade weigeren zijn games vanwege een handelsembargo op Iran. Zijn game Farsh, sinds vorige week beschikbaar voor iOS-devices is finalist in de IGF Student Showcase, maar bijwonen mag Bahrami de uitreiking niet. Zijn visum voor de VS is geweigerd, waarschijnlijk vanwege zijn nationaliteit.

  Een uitgebreid interview met Bahrami lees je in onze internationale editie, dus laten we ons nu concentreren op zijn game, Farsh. Het is een slim en uitdagend puzzelspel, duidelijk geïnspireerd door de culturele achtergrond van de maker. Het belangrijkste object: Perzische tapijten. Het doel van de game is in elk level met een tapijt het eindpunt te bereiken. Dat doe je door de matjes op te rollen, te roteren en weer uit te rollen. Klinkt wellicht simpel, maar sommige levels zijn echte hersenkrakers.

  De game is hier te koop voor iPad en iPhone (universal) en kost €1,79

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=FRjTqnpa7OQ’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img