More

  Nieuws • Grendel Games pakt groots uit met orkest voor soundtrack laparoscopie game

  Alle 72 leden van het Nieuw Philharmonisch Orkest zijn verzameld in een oefenruimte van een plaatselijk fanfare ergens buiten Groningen. Het is koud binnen, maar bekers hete koffie verwarmen de stramme vingers. De sfeer is uitgelaten, het is alsof het orkest ook voelt dat ze gamegeschiedenis schrijven. Voor de laparoscopische game die Grendel Games bouwt op de Wii-U is een soundtrack gecomponeerd door Tjalling Wijnstra. Drie kwartier muziek voor een heus orkest. Volgens Grendel mede-baas Tim Laning is het de eerste serious game met een dergelijke soundtrack: “Zo’n productie als dit zie je alleen bij grote entertainment games, zoals Killzone. Het is echt uniek voor serious games wat we hier doen.” Het is vandaag nog een repetitiedag, aanstaande donderdag vinden de echte opnames plaats.

  Wijnstra en Laning werken niet voor de eerste keer samen. De carrière van Laning kreeg een serieuze aanvang bij een project dat ze gezamenlijk deden voor de provincie Friesland. In de motion capture animatiefilm Mata Hari kwamen bekende Friese personen en evenementen voorbij, ondersteund door de muziek van Wijnstra. De samenwerking beviel goed en in de jaren daarna spraken de mannen vaak over een filmische soundtrack bij de serious games die Grendel Games produceert. De cirkel is nu dus rond met deze productie.

  Op de foto: Componist Tjalling Wijnstra met ruim drieduizend pagina’s met muziek voor alle leden van het orkest.

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img