More

  Column • Ouya-killers Shield en Stick ruiken bloed — door Alessandra van Otterlo

  De afgelopen dagen is er veel veranderd in de ‘Android consolemarkt’. De blue ocean die Ouya in de zomer van 2012 vond is niet zo blauw meer. Er liggen killers op de loer en de zee kleurt langzaam rood.

  Een van de potentiële killers is PlayJam met hun Kickstarter. Slechts honderdduizend dollar hebben ze nodig om de GameStick helemaal klaar te stomen voor een release in april. PlayJam draait al een tijdje mee en heeft zich gespecialiseerd in free-to-play games op Smart TV. Een backend hebben ze al, net als een netwerk aan developers. Een van de dingen waar Ouya nog flink aan moet werken. Als je de Kickstarter informatie mag geloven is het GameStick project voor 80 procent voltooid. En gezien het relatief lage bedrag dat ze zoeken zou je zelfs kunnen denken dat het met name een middel is om publiciteit te genereren. Een marketing campagne die geen geld kost, maar geld oplevert. Het project is met nog 23 dagen te gaan meer dan 250 procent gefund, maar de hype is een stuk minder groot dan bij de Ouya.

  En toen was er ineens ook Project Shield van de grafische kaartenspecialist Nvidia. Net anders dan de OUYA of de GameStick, maar wel een portable console die met beiden de concurrentie aangaat. Project Shield heeft als enige een ingebouwd scherm en ondersteunt ook Steam Big Picture waarmee je je Steam games op een TV kunt spelen. De prijs van Project Shield is nog niet bekend, maar de release staat gepland voor ongeveer dezelfde periode als de voornoemde concurrenten.

  De aankondiging van de GameStick en Project Shield verhogen de druk om de OUYA écht niet later dan april klaar te hebben voor lancering. Dat kan volgens mij nog wel eens lastig worden. Bij de verzending van de dev kits wordt duidelijk dat zowel de console als de controller nog steeds ‘work in progress’ zijn. Wie er in deze strijd aan het langste eind trekt is maar de vraag. Place your bets please.

  nvidia_project_shield

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img