More

  [Nieuws] Al meer dan 200 aanmeldingen voor Global Game Jam 2013, maar daar kunnen nog wel wat professionals bij

  In het weekend van 26 en 27 januari is er weer een Global Game Jam en dat is weinig mensen ontgaan. Maar liefst 200 aanmeldingen heeft organisator Dutch Game Garden inmiddels binnen en dat aantal loopt rap op. Het overgrote deel van de inschrijvingen komt van studenten, dus strategisch directeur JP van Seventer roept industrie professionals op om toch ook vooral mee te doen: “Eén van de dingen die de Global Game Jam leuk maakt, is dat studenten en professionals van elkaar kunnen leren. Voorgaande jaren hebben getoond dat er mooie dingen ontstaan als mensen 48 uur in een development snelkookpan zitten.”

  Inschrijven kan op deze website. Daar kan je aangeven wat je specialiteit is en waar je de jam wilt doen. Verder is alle informatie over inschrijfkosten, locaties en spelregels ook hier te vinden. Control is opnieuw mediapartner en doet verslag van het evenement en presenteert achteraf de winnaars tijdens een speciale Control Gamelab. Vorig jaar won Mango Down met Catch 22 ‘de kleine uil’, de award voor beste Nederlandse Global Game Jam game, gekozen door het aanwezige publiek.

  Dit jaar zijn er opnieuw vijf locaties waar jammers terecht kunnen, met als nieuwe toplocatie in Leeuwarden de oude gevangenis Blokhuispoort, waar je 48 uur in een cel wordt opgesloten met brood en water. Ok, dat laatste is niet waar, er is prima catering en je mag gewoon vrijelijk de cellen in en uitlopen. Maar de bijzondere setting maakt Leeuwarden wel één van de meest begeerlijke plekken voor de jam.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img