More

  Awards terugblik: Xform wint Best Advergame

  Na iets te veel nèt niet verzilverde nominaties, was het dit jaar eindelijk raak voor het productieve Xform. De studio kreeg haar zo begeerde uil voor Red Bull Formula Face in de categorie Best Advergame. Het oprichtersduo Diederik Groesbeek en Pieter Albers stond er dan ook erg vrolijk bij op het podium, waar het de award in ontvangst nam uit handen van Gert Boeve, wethouder van Amersfoort — de gemeente die de Awards vijf jaar ruimhartig ondersteunde.

  Xform’er Matthew Groen schreef er de volgende ochtend dit over, op het blog van de studio:

  We’re all in an exceptional good mood today here at Xform. Yesterday we won a trophy of a plastic bionic owl!! Ooh-Hooh! We won it at an event called the Dutch Game Awards which is the Oscar equivalent of the game-industry…..in Holland.

  We got nominated in 3 categories: Traffic Slam 2 in the category Best Online Game, Red Bull Formula Face in the category Best visual Design and again in the category Best Advergame.

  We got the award for Red Bull Formula Face in the category Best Advergame. The Owl now stands proudly in our office overlooking us and keeping an eye out for micewhich occasionally sneak in, let’s hope it scares them away.

  Foto Gallery

  De video met de genomineerden:

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Vui0OREUUSg’]

  Dit schreef Control eerder over de game:

  Na de bloederige slachtpartijen van Army of the Damned was het weer even tijd voor wat luchtigers bij Xform. Voor Red Bull maakte de Utrechtse studio een racegame met een besturing die nog nooit eerder is vertoond. Tenminste, wij hebben het nog nooit ergens anders gezien. Je bestuurt de game namelijk met je gezicht. Je moet wel in het bezit zijn van een webcam, want de camera registreert de bewegingen van je hoofd en de uitdrukkingen op je gezicht. Wil je naar links dan houd je je hoofd schuin. Naar links dus. Wil je naar rechts… Ach, check het filmpje hieronder en speel de game hier.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=mkCKTrcmka8′]

  Foto’s: Pauline Opmeer • Video: Teun Vermeer

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img