More

  [Nieuws] Dit zijn alle winnaars van de Dutch Game Awards 2012

  Gisterenavond zijn voor het vijfde jaar de Dutch Game Awards uitgereikt, de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. Grote winnaar is de Utrechtse studio Ronimo Games, dat drie van de ‘uilen’ mee naar huis mocht nemen – waaronder de Control Industry Award.

  Ronimo won de prijzen voor Awesomenauts, hun succesnummer op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De beste Serious Game is ‘De Ontdekker’ van MAD Multimedia en Little Chicken, een spel dat blinde en ziende kinderen samen kunnen spelen . De beste advergame is Red Bull Formula Face, een online racegame waarin spelers via een webcam met hun hoofd een raceauto besturen. Het was na een aantal jaren nominaties dan — eindelijk — de eerste uil voor Xform.

  Voor het eerst is ook een aparte award uitgereikt voor de beste animatie in een game, gekozen door een vakjury van de Nederlandse branchevereniging voor animatieproducten (de VNAP). Winnaar daarvan is DoubleDutch met Speedrunner HD.

  De prijs voor de beste game in de zorg, de Games for Health Europe Award, ging naar de Amsterdamse studio Flavour voor hun Ambulance Control. Game Oven won met hun debuut game Fingle twee ‘uilen’. Ook was er succes voor ISOTX (‘ai-zot-iks’) met de prijs voor Best Online Game voor hun free-to-play RTS Iron Grip: Marauders.

  De Limburgse studio Interwave Studios wist een van hun nominaties te verzilveren voor Nuclear Dawn, een geslaagde RTS/FPS-hybrid.

  De prijzen zijn uitgereikt tijdens het Control Industry Dinner dat met met 300 gasten (voornamelijk developers) compleet was uitverkocht. De Dutch Game Awards zijn een co-productie van Control en Game in the City.

  Meer coverage over de Dutch Game Awards 2012

  Het complete overzicht:

  • Control Industry Award (lezersaward)
  Awesomenauts – Ronimo Games

  • Best PC/ Console
  Awesomenauts – Ronimo Games

  • Best Casual Game
  Fingle – Game Oven

  • Best Advergame
  Red Bull Formula Face – Xform

  • Best Serious Game
  De Ontdekker van het Mysterie van de Diamanten Scarabee – MAD Multimedia & Little Chicken Game Company

  • Best Mobile/Handheld
  Fingle – Game Oven

  • Best Online
  Iron Grip: Marauders – ISOTX

  • Games for Health Europe Award
  Ambulance Control – Flavour

  • Best Visual Design
  Awesomenauts – Ronimo Games

  • Best Music & Audio design
  Youda Mystery: The Stanwick Legacy – Youdagames

  • Best Original Game Design
  Nuclear Dawn – Interwave Studios

  • Best Student Game
  SneakSneak – SneakSneak (HKU)

  • VNAP Best Game Animation
  Speedrunner HD – DoubleDutch Games

  • Guts & Glory Award
  Back to Bed – Team 1 Up (Dadiu)

  Fotografie: Opmeer Reports

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img