More

  [Nieuws] Het resultaat van Fuck This Jam is ruim 130 games [UPDATE: dit zijn de 10 beste]

  Opvallend veel voetbalgames (American Football eigenlijk) bij de submissions van Fuck This Jam. Gamedesigners zijn blijkbaar geen grote fans van lichamelijke beweging. Veel parodieën ook, waarbij Dear Estaban een eervolle vermelding verdient. Maar ook veel serieuze pogingen om binnen een gehaat genre een leuke game te maken. Meer dan 130 games werden ingeleverd voor het aflopen van de deadline en nog steeds druppelen er creaties binnen. “Ik ben echt super tevreden”, zegt Rami Ismail, één van de organisatoren van de gamejam. “De kwaliteit van de spellen is heel behoorlijk.”

  Fuck This Jam is een initiatief van Ismail en Fernando Ramallo. Het duo hoopte dat ‘door pure onwetendheid over de conventies en haat voor de vastgelegde regels in een genre, mooie dingen ontstaan’. Na een weeklang jammen zijn er zeker mooie dingen ontstaan. Grappige dingen ook en absurde. De hele lijst met games is hier te bekijken en spelen. Maar wat nu? Wat gebeurt er met al die games? Ismail: “Allereerst werk ik de hele lijst door en maak een filmpje van de meest bijzondere inzendingen. En dan… tja, dan is het voorbij en hebben we al die fantastische games als aandenken. Misschien dat een paar gamedesigners is geïnspireerd door de jam en zien we binnenkort nog meer interessante dingen ontstaan.” Na de klik de favoriete 10 games van Rami Ismail.

  In willekeurige volgorde:

  En check dan ook meteen even Ismail’s eigen inzending Fastness: “Het was zeven jaar geleden dat ik voor het laatst een game helemaal in mijn eentje heb gemaakt. Was wel weer eens leuk om te doen.”

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img