More

  [Nieuws] Keynote van succesvolle indie-developer achter Joe Danger tijdens tweede dag Game in the City

  Joe Danger is een succes, zowel kritisch — met een Metacritic-score van 88 — als commercieel. In de eerste week verkocht de kleine indie-studio 50 duizend exemplaren op PSN — op de eerste dág was het team al uit de kosten. Sean Murray van Joe Danger-developer Hello Games vertelt hoe ze dat is gelukt tijdens de openingskeynote op de tweede dag van Game in the City, volgende week vrijdag.

  Met een congresdag en het Control Industry Dinner (nog maar enkele plaatsen beschikbaar) zit dag 1 van Game in the City bomvol. Maar vakinhoudelijk valt de tweede dag dus minstens zoveel te beleven. De Dutch Game Garden verzorgt op vrijdag een programma van masterclasses en workshops door industrie-experts. Hoewel traditiegetrouw gericht op studenten en afstudeerders, zijn de praatjes voor iedereen interessant.

  De sprekers zijn veteranen uit de gamesindustrie die met hun poten in de modder staan. Professionals die met veel moeite hun eigen bedrijf hebben opgericht, met vallen en opstaan hebben geleerd en nu hun schat aan ervaring delen met het publiek.

  Dit jaar hebben onder andere Derk de Geus van Paladin Studios, Remco de Rooij van Triangle Studios en Nicolas Mercier van Vanguard Games getekend. Ook rising star Rami Ismail van Vlambeer houdt een praatje, evenals Jurriaan van Teunenbroek (Youdagames).

  En natuurlijk Holland’s trots op comic-gebied: Romano Molenaar, tekenaar van onder meer Batman voor DC Comics maar ook gameartist. Hij geeft ee nlive-demonstratie van zijn fenomenale tekenkunsten.

  Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Met name studenten die denken ‘doe ik nog wel’, moeten zich zo snel mogelijk inschrijven, anders vissen ze achter het net. Wil je aanwezig zijn bij de congresdag of de masterclassdag, schrijf je dan nu in.

  Overzicht van het volledige programma hier:

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img