More

  [Nieuws] Gameship failliet, onderzoekt doorstart (update)

  Het Leeuwardense Gameship is vandaag op eigen verzoek door de rechtbank failliet verklaard. De joint venture van onder meer hogeschool NHL, internetbedrijf theFactor•e en applied gamesstudio Motek huisvestte diverse faciliteiten voor motion capture, 3D rendering, audio en video. Het faillissement is aangevraagd wegens een te grote schuldenlast en omdat de B.V. niet meer kon voldoen aan zijn financiële verplichtingen.

  Curator Marco Kalmijn van Van der Sluis, Van der Zee & Kalmijn Advocaten onderzoekt een doorstart. Gesprekken met potentiële kopers zijn nog niet gestart, geïnteresseerden kunnen zich bij hem melden.

  Vorige week dinsdag is de faillissementsaanvraag ingediend en vandaag is die door de rechter bekrachtigd.

  Matthijs Dam, project manager bij Gameship, zegt dat de deuren van de studio voorlopig geopend blijven. “We kunnen gewoon doorwerken en het pand is open.” Volgens Dam kwam het faillissement niet geheel onverwachts. “Natuurlijk verwacht je nooit dat het op een faillissement uitdraait, maar je ziet natuurlijk wel hoe het gaat. We zijn als personeel goed op de hoogte gehouden.”

  Nog niet duidelijk is of het faillissement van een van de aandeelhouders een rol heeft gespeeld. MTA Beheer B.V. ging in 2010 bankroet en uit een recent faillissementsverslag blijkt dat de curator van MTA de aandelen van dat bedrijf in Gameship graag wilde verzilveren. De overige aandeelhouders zagen dat niet zitten.

  Morgen volgt de reactie van Gameship-curator Kalmijn.

  UPDATE 1: Reactie van Matthijs Dam toegevoegd

  UPDATE 2: Reactie van het gerelateerde GameAcademy: Dreigend faillissement voor Gameship

  (Dank aan Niels ’t Hooft.)

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img