More

  [Nieuws] Serious game voor blinden van Mad Multimedia en Little Chicken wint prijs op Serious Game Expo in Lyon

  De Ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee is een Wii game, speciaal ontwikkeld om blinde en slechtziende kinderen samen te laten spelen met hun ziende leeftijdsgenoten. De game is gemaakt door Mad Multimedia en Little Chicken (met ondersteuning van Koninklijke Visio, TNO en Principal Blue). Deze week ontving De Ontdekker de prijs voor meest innovatieve game op de Serious Game Expo 2012 in Lyon.

  Het is inmiddels de vierde prijs die de game in de wacht sleept. Eerder al  werden de Oogfonds Innovatieprijs 2011, een award in de Creative City Challenge 2011 en de e-virtuoses ‘Best Project’ award 2012 gewonnen. Het spel wordt bestuurd met een Wii balance board en de feedback bestaat voornamelijk uit geluiden. Na de klik de trailer met beknopte uitleg en het item dat het Jeugdjournaal maakte over de game.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=miO7ePmvDHk’]

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=l5DEepZqdVs’]

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img