More

  [Nieuws] Innovatienetwerk CLICKNL officieel van start, CLICK | GATHER is het netwerk voor de gamessector

  Het kabinet heeft negen economische sectoren aangewezen als topsectoren waarin het de komende jaren extra investeert. De Nederlandse gamessector valt onder de Creative Industrie, waar nog zes andere disciplines onder vallen. Speerpunt van het topsectorenbeleid: samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheid.

  Om die creatieve industrie goed te laten samenwerken is door elk van de onderdelen een eigen innovatienetwerk opgericht. Onder de noemer CLICKNL zijn zeven creatieve netwerken aangesloten, CLICK | GATHER is die voor games. Gister ging tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven het CLICKNL netwerk officieel van start. De officiële lancering van CLICK werd gedaan door Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB Nederland. De gamessector werd op het podium vertegenwoordigd door Tim Laning van Grendel Games die vertelde over zijn laporascopie game.

  CLICKNL is een netwerk van netwerken: zeven innovatienetwerken (de CLICK | Networks) met een specifieke focus en een eigen kennis- en innovatie-agenda en een klein bureau (CLICKNL) dat verantwoordelijk is voor de verbinding en kruisbestuiving tussen die netwerken. Het is het antwoord van de topsector creatieve industrie op de behoefte aan een hechtere samenwerking tussen creatieve bedrijven, kennisinstellingen en (regionale) overheden.

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img