More

  [Uit Nu!] De game die nooit is uitgekomen: Snowball Earth van Ronimo

  Swords & Soldiers is de eerste professionele game die uitkwam van de mannen van Ronimo Games. Daarvoor hadden ze op school (HKU plus één UU-er) furore gemaakt met de Blob, waarvan de rechten later gekocht werden door THQ. Maar tussen de Blob en Swords & Soldiers zat nóg een game, te weten Snowball Earth.

  De game gaat over een robotje dat al het ijs op de aarde moet laten smelten. Er zit nog een twist in het verhaal en je neemt het uiteindelijk op tegen gemene pooldieren. Snowball Earth is ongeveer een jaar in development geweest als een boxed Wii titel, maar het lukte Ronimo niet een uitgever te vinden, waarna ze het werk aan de titel stopte. Uiteindelijk vond de tweede game van de Utrechtse studio alsnog zijn weg naar de Wii, maar dan het downloadkanaal WiiWare.  Nu is de game alsnog speelbaar op PC, dus download ‘m hier via torrent. Na de klik een filmpje dat het concept uitlegt.

  Met muziek van de Dreamcast game Jet Set Radio.

  [yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=Cae6wYVeDrI’]

  Exposure HKU Games | 28 en 29 juni | Bibliotheek Neude in Utrecht | Toegang is gratisspot_img

  Nieuwsbrief

  OP VRIJDAGMIDDAG KORT NIEUWS EN EEN WEEKOVERZICHT IN JE INBOX. KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM JE AAN TE MELDENspot_img

  Nieuws en tips

  KLIK OP HET PLAATJE HIERONDER OM TIPS EN NIEUWS MET CONTROL TE DELENspot_img